·  TEL. 935 932 198 · EMAIL cemollet@cemollet.eu
 · 

Notícies

Infantil visitem el gran pessebre de Mollet!

2021/12/17

Els nens i nenes d'infantil hem visitat el Pessebre Monumental situat al Jardinet del Casal Cultural. Allà ens ha rebut molt amablement el senyor Isidro qui, juntament amb la seva dona, han fet donació  de l'espectacular i monumental pessebre al Casal cultural. Hem gaudit de les seves grans dimensions i de les precioses figures.. No hi falta cap detall!!


Xarxes socials:


Sol·licitud i entrega del CIF de la cooperativa

2021/12/16

Durant el mes de desembre, els alumnes de la clase Miyamoto Musashi (de 5è de primària) han estat realitzant tràmits perquè la cooperativa esdevingui ja una realitat! Van sol·licitar el CIF, tot entregant l'acte de Constitució i els Estatuts. Després van fer el LOGO corporatiu d'aquesta tot passant per un procé de creació i votació. Ja ens podem anar de vacances de Nadal amb la feina ben feta!  Podeu veure tota l'evolució a l'àlbum de fotos.


Xarxes socials:


Participació a la Marató de Ràdio Mollet

2021/12/15

Demà divendres 17 de desembre els alumnes de la classe de l'Anne Sullivan i de la Concepción Arenal tenen  una cita molt important. Cicle mitjà  participarà a la campanya solidària de Ràdio Mollet per tal de celebrar el dia dels Drets humans, també en aquesta trobada hi haurà un punt per a la recollida de joguines. Davant del Mercat Municipal de Mollet cantarem unes nadales que ens ha ensenyat l'Antònia...Comencem a gaudir del temps de Nadal participant a  diverses activitats solidàries.


Xarxes socials:


El tió arriba a Infantil!!!

2021/12/14

El Nadal ja s'acosta, i desembre es presenta ple d'entrenyables experiències. Avui els nens i nenes d'Infantil hem anat a buscar el tió al parc i la seva arribada ens fa viure els propers dies amb il·lusió i alegria. L'hem abrigat, li donarem de menjar perquè els últims dies el farem cagar!!! 


Xarxes socials:


Cicle Inicial 2021-2022

Cicle Inicial visita el Pessebre!

2021/12/10

S'apropa el Nadal i la nostra escola té un munt d'activitats programades per a tots els nostres alumnes!

Avui, dins del programa d'activitats, els i les alumnes de Cicle Inicial han fet una visita al Pessebre monumental del casal, que està situat al Jardinet.
Allà hem gaudit d'una tarda màgica i il·lusionant on l'Isidre ens ha explicat coses molt interessants sobre aquest pessebre, que s'ha convertit en un element tradicional del nostre municipi de cara a les festes nadalenques ja que fa quaranta-dos anys que mantenen aquesta tradició.


Xarxes socials:


El Menhir de Mollet

2021/12/06

La Mar, del Museu Abelló, ens ha obert l'espai de la Biblioteca de Can Mulà per explicar-nos tots els secrets, investigacions i descobriments al voltant de la peça única del Menhir. I una informació que ens ha sorprès ha estat la de la figura que es pot veure en relleu: sembla una cara, però els experts han suposat que son les banyes d'un brau sagrat.Com sempre aprendre cada dia del nostre entorn!!.


Xarxes socials:


Sortida a la Barcelona Medieval per acabar el projecte

2021/11/29

La classe de l'Anne Sullivan i la de la Concepción Arenal hem pogut realitzar una sortida per conéixer la Barcelona Medieval. Allà a Barcelona, ens esperàven dues monitores que ens han explicat el context històric d'aquella època... els visigots, els sarraïns, etc. També ens han fet adonar de les característiques essencials de l'arquitectura romànica i gòtica visitant edificis emblemàtics com ara l'església de Santa Maria del Mar, la catedral de Santa Eulàlia mentre passejàvem pels barris dels artesans. Després de dinar, hem pogut gaudir de la visita al Museu d'Història de Catalunya i ens han deixat fer activitats interactives. Ha estat una sortida plena de coneixements.


Xarxes socials:


TREBALLEM LA LLENGUA

2021/11/26

Els nens i nenes de la classe de Sòcrates ( sisè de primària),  s'han preparat una exposició sobre un dels temes tendència de l'actualitat, que no es un altra que el canvi climàtic.  Amb ajuda d'una presentació amb imatges, els alumnes han exposat a la resta de companys les seves recerques sobre el tema focalitzant en allò que més els hi ha interessat. Esclafament global, efecte hivernacle o  brossa espacial són alguns dels conceptes que s'han pogut escoltar i comentar.

A més a més també han aportat  idees i solucions a com podem actuar per poder tenir cura del nostre planeta.


Xarxes socials:


Cursa d'orientació a Gallecs

2021/11/24

La setmana passada la classe de Miyamoto Musashi, 5è de primària, va anar a Gallecs a fer una cursa d'orientació. Van haver d'orientar-se per poder trobar diferents pistes amagades en llocs estratègics per Gallecs i així trobar la solució a un gran enigme!


Xarxes socials:


Projecte a 1r: " La meva cova"

2021/11/23
Projectes

S'ha finalitzat un interessant projecte amb aquesta recreació de la Prehistòria, feta pels alumnes i les alumnes de la classe de les germanes Agazzi. 


Xarxes socials:


Cicle mitjà va a la biblioteca

2021/11/23

La setmana del 18 de novembre els Anne Sullivan i els Concepción Arenal de cicle mitjà van visitar la biblioteca de Can Mulà. Va ser la primera de moltes vegades que hi podran anar al llarg del curs ja que a partir d'ara tots els dijous a la darrera hora de la tarda podran gaudir d'un espai únic on llegir tranquil·lament .Els infants estan molt contents i il·lusionats .


Xarxes socials:


Nahia Amores i Iris Sequera

Treballem la descripció

2021/11/17

En els darrers dies, els nens i nenes de la classe de 2n de Primària han estat treballant sobre el text descriptiu. Per fer-ho han comptat amb l'ajut dels clauers de la descripció.

Primerament, hem elaborat un llistat sobre quins aspectes cal tenir en compte a l'hora de fer una descripció:

- Aspecte físic: aspectes generals (alt/a, baix/a, prim/a, grassonet/a...), cara, cabell, ulls, nas, orelles, boca...
- Personalitat: si és una persona tímida, extravertida, tranquil·la, inquieta...
- Gustos i aficions

Arran d'això, amb l'ajut dels clauers han anat identificant diferents adjectius i trets característics per tal de poder descriure els seus companys/es, per posteriorment dur a terme les seves elaboracions escrites.
Finalment, han exposat oralment les seves elaboracions als seus companys.

En els pròxims dies continuarem treballant sobre la descripció d'animals, paisatges, objectes... Estigueu atents!


Xarxes socials:


VISITA DE LA REGIDORA A L'ESCOLA

2021/11/16

Avui  els i les alumnes de 5è de primària han tingut una visita molt especial! Ens ha visitat la regidora Ana Maria Díaz i la tècnica Mònica per a explicar-nos com funciona la Casa de la Vila. A més a més, ens han donant la oportunitat d'expressar-nos i preguntar tot allò que ens ha interessat més mentre apreniem sobre valors democràtics. 


Xarxes socials:


Emocions a la classe de 1r les germanes Agazzi.

2021/11/15

L'educació emocional a l'escola afavoreix l'actitud positiva davant els reptes que es van plantejant.

A 1r, els nens i nenes van treballant l'autoconeixement,les habilitats socials i l'empatia, i així  poder afavorir l'èxit de resolució individual  de tasques.

En concret, l'ampli ventall que ofereixent el projectes i la presa de decisions en l'execució dels mateixos, afavoreix la cohesió de grup ( jocs  per exemple)i la superació d'objectius que ens fan crèixer.

Hi ha mirades que ho diuen tot.


Xarxes socials:


Sortida d'Infantil a Gallecs.

2021/11/12

El passat divendres, dia 5 de novembre, els nens i nenes d'Infantil vam anar al Parc Natural de Gallecs. Aquesta sortida tancava tot el projecte de tardor que havíem estat fent: els elements de tardor van entrar a les aules, vam omplir la llibreria de contes de tardor, vam conèixer tradicions, ens va visitar la Castanyera, vam anar a esmorzar a un parc el dia de la castanyada i per últim vam sortir a conèixer un entorn natural en temps de tardor.

L'objectiu de la sortida era resoldre un repte que ens havia demanat la castanyera: trobar els tresors de la tardor. Quan vam ser allà i un cop esmorzats, ens vam endinsar pel bosc i vam anar trobant diferents sobres amb propostes per als infants. Havíem d'omplir una bosseta màgica amb tresors (pedretes rodones, pals, pinyes, fulles..) fins a arribar a trobar el cistell ple de castanyes que ens havia deixat la castanyera. Quina il.lusió quan el vam trobar! Un cop compartit el dinar amb els nostres companys, vam poder jugar lliurement i, fins i tot, algun que altre infant, va estar buscant fòssils de dinosaure!!

Desprès d'una jornada gaudint de la natura i d'un dia preciós que ens va fer, vam tornar cap a casa, carregats d'experiències i força cansats desprès d'un dia molt intens. 


Xarxes socials:


Celebrem la Castanyada al parc!

2021/11/10

Després de la tan esperada visita de la Maria Castanyera a la nostra escola, hem pogut tornar a celebrar la tradicional festa de la Castanyada  amb un bon esmorzar de tardor al parc de l'Avinguda Badalona de Mollet!

Hem menjat panellets, castanyes i fruites de la tardor, a més de tornar a compartir costums i bons moments a l'aire lliure amb els nostres companys i companyes de l'escola!

Acabat l'esmorzar hem gaudit d'una estona de joc i, com no podia ser d'una altra manera, els nostres nens i nenes d'Educació Infantil han vingut caracteritzats de castanyers i castanyeres per celebrar la tan esperada festa!!... Si ens hagués vist la Maria Castanyera estaria ben contenta i orgullosa de nosaltres!!!

El CEM sempre amb les festes i tradicions!!


Xarxes socials:


Els alumnes de cicle mitjà ens apuntem a un concurs de dibuix del Mercat de Mollet

2021/11/09

Els paradistes del Mercat de Mollet ens han convidat perquè fem un dibuix d'un logotip pel Mercat . Entre d'altres escoles, la classe de l'Anne Sullivan i els de la Concepción Arenal, haurem de dibuixar un logotip. Abans però, hem demanat ajuda a la Mireia i a l'Òscar Cusidó que són dissenyadors gràfics perquè ens donin algunes pautes i consells de cara a dissenyar una imatge que representi un mercat com el de Mollet.  A més a més, també hi haurà alguns premis pels guanyadors.... Estem tan emocionats que ja comencem a fer punta al llapis!


Xarxes socials:


Arxius:

Tota l'escola celebra Halloween!

2021/11/09

I arribat el dia de la "Castahallow" la Júlia, la Clara, la Marta i la Judith de l'ESO han estat a la classe de 1r de primària fent gaudir als nens i nenes d'aquesta diada tant coneguda, en anglès.

Amb una mica de por, una mica d'intriga i alguna que altre sorpresa ha començat el matí.

Al llarg de la sessió aquestes noies ens han presentat en llengua anglesa jocs a la pissarra digital, fets per elles mateixes, al voltant del tema de les cases encantades i variat vocabulari específic.

En acabar cançons, algun  petit escrit  i sobretot el bonic record de la seva visita amb unes disfresses d'allò més boniques. Moltes gràcies a les quatre!!


Xarxes socials:


Els infants d'Infantil hem rebut una visita molt especial!!!

2021/11/08

La TARDOR és una estació amb uns trets d'identitat que donen moltes possibilitats educatives: colors, textures, olors... Els nostres infants, durant aquests dies, han gaudit de grans vivències a través de l'observació, manipulació i experimentació.
La implicació i participació de les famílies ha estat essencial en l'aportació de diferents elements propis de la tardor: carabasses, fulles, castanyes, pinyes... Amb això i altres materials que tenim a l'aula hem realitzat diferents dinàmiques que han ajudat i provocat un aprenentatge més significatiu.

Sense dubtes, l'experiència més emotiva ha estat la visita de la nostra particular castanyera que ens ha vingut a veure carregada amb un cistell ple de tendresa, amor i caliu. Gràcies per compartir amb nosaltres les teves aventures a la muntanya, les quals recordarem amb molta il·lusió i estima. Fins l'any vinent, Maria!!!


Xarxes socials:


Àrees i perímetres

2021/11/02

Avui els alumnes de tercer d'ESO hem treballat el càlcul de les àrees i els perímetres de les figures planes, amb el programari Onmat i els seus exercicis interactius online. Hem començat amb figures senzilletes, però la cosa s'ha anat complicant amb el sector circular i la corona circular !


Xarxes socials:


Concurs disfresses Halloween 1r ESO

HALLOWEEN a l'ESO!!!!

2021/10/30

Tot i que ens encanta la CASTANYADA, els alumnes de l'ESO aprofitem la festivitat de HALLOWEEN per realitzar diferents activitats en llengua anglesa!! Els de 4t han preparat un espectacle per cada una de les classes de primària. Els de 3r han fet uns curtmetratges per què els gaudeixen els seus companys de l'ESO. Els de 2n uns POWER POINTS amb històries de por. I els de primer han participat en un concurs de disfresses!!!


Xarxes socials:


Alumnes de 2n d'ESO  al museu del cinema

2n d'ESO visita el museu del cinema

2021/10/30

Fa uns dies els nostres alumnes de 2n d'ESO van visitar el museu del cinema a Girona. Van poder gaudir d'un taller de 3D i d'una exposició de joguines cinematogràfiques. Durant la visita guiada els hi van explicar moltes coses sobre la història del cinema i van poder tocar els diferents aparells ja que es tracta d'una visita interactiva.


Xarxes socials:


Visita al Museu del Cinema

Visita al Museu del Cinema de Girona

2021/10/30

Els alumnes de primer i segon d'ESO visiten el Museu del Cinema de Girona per estudiar el pre-cinema i fer un taller de 3D.


Xarxes socials:


PROJECTE LÍNIA DEL TEMPS

2021/10/25

Els alumnes de sisè de primària, aquest any conclouen el projecte d'etapa de la línia del temps que han anat treballant al llarg de tots aquests cursos. Per fer una cloenda significativa de tot l'après, han decidit crear quatre jocs de taula on apareguin els aprenentatges més significatius de les diferents edats de la història. A més a més han demanat a cada classe que aportin un seguit de preguntes i respostes per poder introduir-les en els seus jocs. Aviat estaran disponibles i podran posar en pràctica els coneixements d'una manera creativa i lúdica. Podeu mirar les imatges del procés a l'àlbum de fotos creat.


Xarxes socials:


Wellcome to Halloween Week

2021/10/25

Els i les alumnes de Cicle Inicial inicien aquesta darrera setmana d'octubre amb una sèrie d'activitats que els permetran conèixer molts aspectes d'aquesta festivitat. Treballem el vocabulari amb l'ajut de diferents flashcards, l'escolta activa de diferents històries i cançons...

A continuació us deixem un enllaç d'una mena d'àlbum il·lustrat, amb el qual els alumnes poden imaginar la seva història a partir de les imatges. Aah! I per les famílies de cicle inicial, si mireu al suro de l'assignatura, podreu veure el mateix enllaç i que els vostres fills i filles us expliquin la història que han escoltat a l'aula!

 

Genially Halloween

 

Happy Halloween!

 


Xarxes socials:


Aprenentatge Híbrid

2021/10/22

Enguany, els i les alumnes de 5è de Primària han començat a utilitzar els portàtils i tablets com una eina més d'aprenentatge. De mica en mica, ens endinsem en un model Ensenyament-Aprenentatge híbrid, el qual permet als nens i nenes incorporar les Tecnologies com element facilitador, millorar la comunicació activa entre companys i docent i tenir més informació a l'abast. Sembla que això només acaba de començar! Si voleu veure més fotos, només cal anar a l'àlbum de fotos anomenat "Aprenentatge híbrid".


Xarxes socials:


ENS ENDINSEM EN L'EDAT MODERNA

2021/10/21

La classe de Concepción Arenal, 4t de primària, ens endinsem en l'Edat Moderna. En aquest nou projecte, que hem començat ja fa uns dies, estem treballant per obtenir i conèixer més informació sobre aquest període tan interessant. Des dels invents i els inventors més importants, els descobridors i indígenes passant pels artistes de l'època o els pirates, els quals obtenien grans tresors, fins als reis, personatges de gran importància en aquell moment. Tots ells/elles formen part de la història de l'humanitat.

A l'aula,  hem format grups d'experts per a fer recerca i ara ens trobem en el procés de recopil·lació per continuar endavant en aquest projecte tan interessant!!! En breu obtindreu més notícies nostres on podrem mostrar tot el procés de treball i tots els coneixements obtinguts.


Xarxes socials:


Activitat manipulativa per sumar i restar

2021/10/20

Els alumnes de la classe d’Anne Sullivan fan activitats manipulatives amb plastilina per sumar i restar amb tres xifres .Les boles grans representen les centenes; les mitjanes ,les desenes i les petites seran les unitats.S’han adonat que potser han hagut d’agrupar algunes unitats o desenes en el cas de les sumes o han hagut de descompondre alguna desena o centena per poder restar. D’aquesta forma, fan servir diverses representacions dels conceptes i relacions per expresar matemàticament una situació.


Xarxes socials:


Arriba la tardor...

2021/10/15

"A la tardor ni fred ni calor", tot i que, les altes temperatures ens han acompanyat durant aquests dies, finalment ha arribat la tardor. És una estació que ens permet gaudir dels seus colors, fruits, poemes i cançons,...l A l'escola experimentem enrequidores experiències. Us convidem a viura-la intensament!!!!


Xarxes socials:


Daniela, Mariama, Roc Soler i Elena al piano amb l'Antònia

Quina importància tenen les figures musicals?

2021/10/15

Els i les alumnes de 2n de primària, que enguany són la classe Maria Montessori, a l'hora de música amb l'Antònia han dut a terme una activitat relacionada amb el llenguatge musical.

Amb l'ajuda del piano, han estat reconeixent diferents melodies. L'Antònia els ha ensenyat què era una partitura, les figures musicals que hi apareixien i la importància d'aquestes, i les notes que hi apareixien per poder interpretar la partitura. A més, han pogut comprovar la diferència de so entre una nota més aguda i altra més greu.

Els próxims dies, hauran de començar a posar en pràctica tot això amb diferents instruments!!!!

 


Xarxes socials:


Les TIC a Infantil.

2021/10/14

Actualment, en la societat que vivim, des de ben petits ja estem immersos en el món digital. És cert que, cal anar molt en compte com fem aquest ús i, sobretot, com utilitzen els nostres infants aquests dispositius.

Des de l'escola, intentem educar-los i aproximar-los a aquest món digital d'una manera significativa i, aprofitant al màxim el potencial que els infants tenen per aprendre tot el relacionat amb les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació), oferim sessions molt individualitzades amb tot els aparells (portàtils, pc, tablets, robots ...) i així fer-ne un bon ús i saber tot el que podem fer amb ells.

Els infants de P5 ja han començat les seves sessions amb la Carme, ella és qui ens guia per aquest camí i, en grups molt reduïts, aprenem a navegar per aquest món digital.

Com ens agraden aquestes estones! 

 


Xarxes socials:


La classe de 1r es diu: La classe de les germanes Agazzi

2021/10/13

Els nens i nenes de 1r han acabat el seu primer projecte de Primària!

En homenatge al 90è aniversari de la nostra escola,enguany, les classes fan honor a mestres que han marcat algun canvi  en l'educació,d'alguna manera o altre.

Van fer investigacions sobre les gernamens italianes, la Rosa i la Carolina i els va agradar la seva filosofia, aixi que van ser escollides!.

Les activitats van anar al voltant de : acostar la natura a l'escola, de fer enriquidores investigacions, experimentar amb elements naturals,acostar la música a la vida dels infants, fomentar l'autonomia dels nens i nenes, ...en definitiva fer que els nens gaudisssin dia a dia tot aprenent en el seu entorn proper!!

Un punt de llibre, un mòbil de branca d'arbre,el mural, manipular elements de la tardor, els videos, fer votacions dels treballs a exposar, recull escrit,...han estat les vivències dels darrers dies a la classe.

Els reptes vivenciats per la classe de les Agazzi han estat fruit de les pròpies decisions  i en arribat a la conclusió que la Rosa i Carolina estarien satisfetes!! 

Molt be nens i nenes!!!

(Teniu un recull de fotos de totes les activitats al apartat corresponent)

 

 

 


Xarxes socials:


La tardor entra a les aules d'infantil.

2021/10/06

Quan arriba el temps de tardor, el nostre entorn natural es tranforma donant lloc a uns colors, uns fruits, unes tradicions...i tot això ho hem d'aproximar als nostres infants. És per això que, juntament amb les famílies, a les aules d'infantil muntem racons amb elements naturals i contes, tot creant un minimon que estimula l'experimentació dels infants i la descoberta del món literari.

A l'aula de P4 ja han arribat molts elements per a poder fer el nostre minimon particular. Cal que els infants experimentin lliurement, que tinguin ganes d'anar al minimon per a poder ampliar vocabulari, aprendre nous conceptes i sobretot sempre a través del joc que és la base del seu aprenentatge.

Ens falta complementar tot això amb la visita de la castanyera i la sortida de tardor a Gallecs, ja queda menys per a viure aquestes experiències. Quines ganes!


Xarxes socials:


Manuela Gómez Gil (2n primària)

Iniciem curs

2021/09/17

Aquesta setmana els i les alumnes del Centre d'Estudis Mollet hem iniciat un nou curs. Des de l'escola afrontem aquest curs amb moltes ganes i il·lusions i plens de propostes, reptes i experiències per als nostres alumnes.

Els i les alumnes de segon de primària, entre d'altres, han mantingut una primera presa de contacte amb els diferents materials que utilitzaran al llarg del curs i amb els nous espais que estrenem a l'escola aquest curs, com la gespa del pati, la sala polivalent...

 


Xarxes socials:


Cicle Inicial observant l'hort

Un dia en contacte amb la natura

2021/06/08

Dimecres passat, els i les alumnes de Cicle Inicial vam dur a terme una sortida pedagògica a Hortus (Samalús) tot relacionant-la amb el projecte dels éssers vius. 

En aquella jornada vam estar en contacte tot el dia amb la natura. Vam realitzar activitats relacionades amb l'hort (vam visitar els horts, vam poder veure les plantes amb els seus fruits, vam veure diferents plantes aromàtiques i vam realitzar plantacions de diferents llavors i brots). A més, vam estar en contacte amb els animals i els vam poder tocar, pentinar i donar-los menjar.

Ens ho vam passar molt bé!

Si voleu veure més fotos d'aquell magnífic dia, podeu veure l'àlbum a la galeria.

 


Xarxes socials:


ENS COMENCEM A VEURE COM SOM!!

2021/05/14

Els Pollets comencem a prendre consciència del nostre esquema corporal!


Xarxes socials:


Rumaissa Mimouni, Chen Yu Pan, Ayoub Oujaka i Gerard Garcia

Dia Internacional d'Infermeria

2021/05/12

Avui dia 12 de maig es celebra el Dia Internacional de la Infermeria. Per aquest motiu, els i les alumnes de segon de primària han realitzat una auca de la sanitat i li dediquen a tot el personal sanitari que, en la situació que estem vivint, són els nostres herois i heroïnes.


Xarxes socials:


Nen d'educació infantil fent donatiu

Gran participació al Recapte

2021/04/29

 

El dimecres 28 d'abril s'ha celebrat durant tot el dia el Recapte organitzat pels alumnes de 3r de Primària.

La paradeta amb la guardiola on es depositiven els donatius va estar davant de la porta de l'escola i els alumnes , per torns, van animar a participar a tot 

aquell qui passava davant l'escola.

Ha estat un dia ple d'il·lusió,nervis i emoció per tots els Diamantitos.

Felicitats i moltes gràcies a tots els que van posar el seu granet de sorra, tant de la comunitat educativa, docents , famílies i alumnes, com de tots aquells que de forma anònima van participar .

 

Un gran dia per el record.

( Mireu àlbum de fotografies del dia)

 


Xarxes socials:


Col·labora amb la iniciativa de la classe dels Diamantitos

2021/04/16

Els nens i les nenes de 3r de primària  hem fet un projecte sobre els animals en perill d'extinció titulat  " Salvem el planeta ”.

Ens hem adonat que l'espècie humana és la causant de que alguns animals estiguin  a punt de desaparèixer.

Volem ajudar  fent  una recaudació per donar-la  a l' ONG : Green Peace.

El dia de la recollida de diners  serà  el dimecres 28 d'abril del 2021 a l'entrada del nostre col·legi.

Col·laboreu amb nosaltres i poseu el vostre granet de sorra!

La clase dels Diamantitos

 

( Redactat fet pels alumnes de 3r)


Xarxes socials:


Alexandra Suarez i Diego Ortega

Anàlisi sintàctic d'oracions a 2n de primària

2021/04/15

Aquests dies els i les alumnes de la classe de Peter Pan estan treballant sobre l'anàlisis sintàctic de les oracions. Mitjançant diferents activitats que fomenten el treball cooperatiu, elaboren les seves pròpies oracions i les analitzen. Amb aquestes activitats han après que aquell/a qui realitza l'acció és el subjecte, i l'acció que realitza el subjecte és el predicat. A més, han observat que dins del predicat hi ha un verb (acció) i complements.

 

 


Xarxes socials:


Volcà en erupció a la classe dels Diamantitos

2021/03/16

Els Diamantitos de primària han elaborat un volcà a petita escala. Han aprofitat els coneixements estudiats al projecte sobre la creació de les muntanyes  així com els coneixements artístics dels Tallers per finalitzar posant-lo en erupció amb un experiment científic. Tota una experiencia!


Xarxes socials:


Els diamantitos i els bromistes invisibles anem al riu

2021/03/09

El passat divendres 5 de març els alumnes de cicle mitjà van realitzar una sortida al nostre municipi per visitar el riu Besòs. D'aquesta forma, van poder culminar el projecte d'aquest trimestre. Durant la sortida els alumnes feien un itinerari a peu, afavorint la movilitat tan necessària en aquests moments.Tanmateix, van poder observar aspectes estudiats del projecte com característiques pròpies d'un riu, i contemplar in situ la flora i la fauna. Van veure àligues, ànecs i van poder experimentar una trobada singular amb un ramat de mil ovelles i cabres. Va ser un matí genial !!

 


Xarxes socials:


Abril Alcoverro

TREBALLEM EL RELLOTGE

2021/02/23

Quina hora és? Aquesta és una pregunta molt habitual que ens fem i que ens fan a la nostra vida quotidiana i, per això, els i les alumnes de segon de primària fa uns dies que estem treballant... EL RELLOTGE! 

Amb l'ajuda del material que disposem del mètode EntusiasMat i del rellotge que hem fet, ens anem fent uns experts!

 

 

 


Xarxes socials:


Alexandra Suarez

Conec Mollet

2021/02/19

Els i les alumnes de 2n de primària estem endinsats en el projecte sobre la nostra ciutat; el projecte CONEC MOLLET!

Amb motiu d'això, avui hem realitzat una sortida fins al Parc dels Pinetons! Un espai que alguns de nosaltres desconeixíem, i on hem pogut realitzar una observació directa d'un edifici molt important de la nostra ciutat: l'hospital. Posteriorment, l'hem representat.

Tenim moltes curiositats sobre la nostra ciutat: com era fa uns anys, quina és la seva història, quins serveis ens ofereix... i moltes ganes d'aprendre. En els pròxims dies us anirem donant més informació d'allò que esbrinem!

 

 


Xarxes socials:


Carnestoltes confinats a 1r d'ESO

2021/02/12

Concurs de disfresses a 1r d'ESO. Visca el carnestoltes!


Xarxes socials:


Celebrem el Dia Internacional de les Dones en la Ciència. 1r ESO

2021/02/11

A 1r d'ESO celebrem el Dia Internacional de les Dones en la Ciència parlant amb la científica de l'hospital de Sant Joan de Déu, Begonya Nafria. Hem parlat de vacunes, placebos, assaig clínic, randomització... i el projecte KIDS Barcelona. Un munt de conceptes molt interessants!


Xarxes socials:


Arxius:

És bo parlar a les plantes?

2021/02/10

Els nens de l’aula de la Ventafocs (1r de Primària) a llengua Catalana van fer una lectura d’un fragment del llibre “De quin color és un petó?” de l’autora Rocío Bonilla. A partir d’aquí dos dels companys de classe van portar el relat a l’escola.

La Mònica, la protagonista de la història, ens explica que li agraden molt les plantes i que és molt important parlar amb elles perquè així creixen molt més boniques. I nosaltres que som tan curiosos hem decidit posar-ho a prova!!

Tenim dues plantes dintre de l’aula, a una d’elles li parlarem i a l’altre no. Amb aquest experiment descobrirem si la Mònica té raó.

Que creieu que passarà?


Xarxes socials:


Autoretrats

2021/02/06

Els Diamantitos de 3r de primària finalitzen el projecte del sistema digestiu amb la realització plàstica d'uns autoretrats seguint l'estil de l'artista italià Giuseppe Arcimboldo .En breu apareixeran a l'àlbum de fotografies.


Xarxes socials:


LA VIDA ÉS ART!

2021/01/27

Cicle Superiror (5è i 6è) ens hem atrevit a endinsar-nos en el món de l'art! Per això, hem convidat a la Susana, mestra de Plàstica de la ESO, per a què ens expliqui com ha evolucionat la pintura al llarg de la història.

I nosaltres, els tutors de Cicle Superior, hem proposat el repte als nostres alumnes de fer una rèplica de les pintures més conegudes del món. Com acabarà aquest gran projecte?


Xarxes socials:


CONEIXEM EL NOSTRE COS!!

2021/01/25

Per tal de conèixer les nostres febleses i les nostres fortaleses i possibilitats és important tenir un bon coneixement del nostre propi cos.

Després de treballar a consciència hàbits d'higiene, d'autonomia i de treball, els Pollets ens iniciem en el treball del nostre esquema corporal... Quines parts tindrem i per a què serviran???!!!


Xarxes socials:


Dissecció Pulmonar

Experiment de l'Aparell Respiratori

2021/01/19

Els i les alumnes de 2n de Primària hem portat a terme un experiment on hem pogut visualitzar les diferents parts del Sistema Respiratori així com el funcionament del mateix.

En un primer moment mitjançant l'ajuda d'un tub hem observat com s'inflen els pulmons. Seguidament, hem realitzat diferents talls tant a la tràquea, per veure els anells que la formen, com als pulmons, per tal d'intentar veure els bronquíols i els alvèols. 


Xarxes socials:


El racó de les plantes a Infantil

2021/01/11

Els infants de l'aula dels Mamuts, de P5, tenen un racó de natura dins l'aula. Aquest racó té plantes d'interior que van portar els infants a l'escola durant el primer tirmestre i uns potets de vidre per omplir d'aigua quan convé regar-les. També disposem d'un pulveritzador d'aigua i cotonets per netejar les fulles.

Cada infant té la seva planta i l'objectiu principal és cuidar i veure l'evolució que té aquesta. Cada dilluns, tenim la responsabilitat de regar-les, treure les fulles seques i mirar si tot va bé. És una activitat de vida quotidiana (pedagodia Montessori) que ajuda als infants a ser responsables, a potenciar la seva autonomia i en el coneixement del medi natural. Els nens i nenes també han de poder acceptar si la planta no ens viu, ja sigui perquè li ha faltat aigua, llum o perquè ha agafat algun fong. L'acceptació d'aquest fet també ajuda a l'infant en la seva gestió d'emocions, per tant, cuidar una planta és un treball emocional. Quan netegem la planta, fulla a fulla, també ens relaxa i centrem tota la nostra atenció en aquesta activitat.

Aquest racó també ens proporciona un ambient més net dins l'aula ja que les plantes aporten oxigen i és una manera, també, de cuidar el nostre medi ambient, si el dia de demà, aquests infants, vetllen per la natura.

Ens encanta aquesta activitat ja que aporta molts aprenentatges!

 


Xarxes socials: