·  TEL. 935 932 198 · EMAIL cemollet@cemollet.eu
 · 

Notícies

El racó de les plantes a Infantil

2021/01/11

Els infants de l'aula dels Mamuts, de P5, tenen un racó de natura dins l'aula. Aquest racó té plantes d'interior que van portar els infants a l'escola durant el primer tirmestre i uns potets de vidre per omplir d'aigua quan convé regar-les. També disposem d'un pulveritzador d'aigua i cotonets per netejar les fulles.

Cada infant té la seva planta i l'objectiu principal és cuidar i veure l'evolució que té aquesta. Cada dilluns, tenim la responsabilitat de regar-les, treure les fulles seques i mirar si tot va bé. És una activitat de vida quotidiana (pedagodia Montessori) que ajuda als infants a ser responsables, a potenciar la seva autonomia i en el coneixement del medi natural. Els nens i nenes també han de poder acceptar si la planta no ens viu, ja sigui perquè li ha faltat aigua, llum o perquè ha agafat algun fong. L'acceptació d'aquest fet també ajuda a l'infant en la seva gestió d'emocions, per tant, cuidar una planta és un treball emocional. Quan netegem la planta, fulla a fulla, també ens relaxa i centrem tota la nostra atenció en aquesta activitat.

Aquest racó també ens proporciona un ambient més net dins l'aula ja que les plantes aporten oxigen i és una manera, també, de cuidar el nostre medi ambient, si el dia de demà, aquests infants, vetllen per la natura.

Ens encanta aquesta activitat ja que aporta molts aprenentatges!

 


Xarxes socials: