·  TEL. 935 932 198 · EMAIL cemollet@cemollet.eu
 · 

AMPA

MILLA URBANA

millacem@hotmail.com

El mes dCartell edició 2015e maig és el mes de la Milla Urbana.  És una cursa popular oberta a tota la ciutadania, amb un recorregut d’uns 1.600 metres, que té lloc pels carrers del poble, al voltant de l'escola.

No cal dir l'esforç de dedicació que representa organitzar aquest esdeveniment per part de l'AMPA, del professorat, de l’alumnat i del personal d'administració. 

La Milla és la gran prova. Tota l'escola surt al carrer per oferir a tots els habitants de Mollet una festa esportiva al cor de la ciutat, davant del Mercat nou. 

L'objectiu principal és que els alumnes en siguin els protagonistes: els més petits participen en les curses i, a partir de Secundària, a més de la pràctica atlètica, els alumnes tenen un paper actiu en l'organització de l'esdeveniment. Un altre objectiu de la Milla Urbana és promocionar un esport de base, que per a la seva pràctica només es necessita un espai per córrer i un bon calçat. 

L'alumnat de més edat col·labora en l'apartat d'inscripcions, recollida de dorsals, servei d'ordre, a l'escenari (anunciant les curses) i amb els ordinadors (elaborant les classificacions). No cal dir que el professorat té un paper important en tot aquest desplegament: els que tenen alumnes més petits els animen quan corren, i els dels més grans tutelen la seva tasca. 

L'AMPA és l'encarregada de fer totes les tasques prèvies a la Milla: la recerca de patrocinadors, la preparació dels regals, les copes i les medalles, i els contactes amb les institucions, el voluntariat i el servei d'assistència. També s'encarrega de l'avituallament dels atletes un cop acaben la cursa. 

A més, cal dir que l'escenari de la Milla ha estat sempre obert a la col·laboració en diverses campanyes, com ara les de l'Associació d'Esportistes Contra la Droga (amb una cursa simbòlica de promoció), o bé en altres iniciatives més populars, com la del “No a la guerra”, amb un cartell al·lusiu. 

La participació, cada any més nombrosa, de corredors de totes les edats i la qualitat d'alguns participants, atletes de clubs de renom, ens anima a seguir endavant.