Horari: De 8h a 13:30h i de 15h a 17h. I tenen una tarda lliure a la setmana per a la realització de tasques acadèmiques. El dia que tenen tarda lliure fan classe fins les 14:30h.
Vivim en una societat visual. Vivim en una societat on són tot imatges, de fet, actualment, la comunicació està feta quasi bé un 90% d'imatges. Les aules s'omplen de pel·lícules, vídeos, clips i imatges per ensenyar allò tradicionalment escrit als llibres.
Però… entenem el que veiem i rebem?
L'audiovisual té un llenguatge propi que no tothom coneix, i en la nostra educació, pràcticament, ningú no ens ensenya a llegir imatges. Si l'escola només ensenya a llegir, entendre i realitzar textos escrits i la major part de la informació que ens arriba a través de mitjans audiovisuals (televisió, cinema, ràdio, publicitat, Internet, videojocs…) no estem preparant adequadament al nostre alumnat ja que la seva realitat és totalment audiovisual i el que és pitjor els fem vulnerables com a receptors i nuls com a emissors.
En un món de llibres qui no sap llegir és un analfabet, estem farts de veure pel·lícules però ningú ens ha ensenyat a mirar-les.
Com podem aprofitar l'audiovisual a l'aula amb els alumnes?
Ensenyar la lectoescriptura de la comunicació, a interpretar els mass media; entrenar la mirada; ajuda a pensar; a ser crític davant del bombardeig audiovisual.... És una responsabilitat primordial del sistema educatiu.
Davant d'aquesta necessitat, el CENTRE D'ESTUDIS MOLLET fa 20 cursos, 19 anys que té un projecte que fa competents als seus alumnes per poder emetre i rebre missatges de certa complexitat en cadascun dels vehicles treballats:
FOTOGRAFIA, RÀDIO, CINEMA i TV
Aquest projecte té una transversalitat que permet realitzar accions interdisciplinàries i reforçar les altres àrees especialment les lingüístiques.
Amb l'objectiu de fer aquests aprenentatges significatius pels nois i noies , s'ha intentat portat a la pràctica o sigui fora de l'escola les seves produccions presentant-les a concursos com el de Mans Unides , que ens han proporcionat diferents premis o realitzant un programa de ràdio setmanal i en directe a Radio Mollet que és diu "L'Edat del Pavo” pel qual l'emissora molletana va rebre una menció als premis RAC
Passar de consumidors a productors.
L'audiovisual potencia moltes habilitats i les diferents intel·ligències dels nens, el treball d'equip i per grups: qui escriu bé fa el guió, qui és bon tècnic fa muntatge, a qui li agrada la fotografia fa de càmera. Té molt potencial creatiu i és una eina molt transversal.
Crear un audiovisual no és només agafar una càmera i començar a gravar. Cada pla, cada angle, la composició, la llum i els colors, el muntatge… tot té un motiu i una raó de ser. Escollirem i ordenarem en funció del que vulguem explicar. Cal analitzar i produir. Coneixem i produïm diferents formes de discurs audiovisual: el documental, la ficció, la publicitat, el videoart… És a dir, treballem l'exposició, la narració, la persuasió, la poesia…